Uitvaartverzekering: voor welk bedrag?

De uitvaartverzekering dekt de kosten voor de uitvaart. Maar, hoe hoog zijn die kosten eigenlijk? Voor welk bedrag heeft u dekking nodig? En heeft u voor een bedrag dekking nodig? Dat hangt allemaal af van uw wensen met betrekking tot de uitvaart en het type polis dat u kiest.

Tip: bij een natura uitvaartverzekering hoeft u zich minder zorgen te maken over het verzekerde bedrag. De uitvaartverzekeraars zorgen er dan voor dat de uitvaart op basis van de afgesproken voorwaarden verzorgd wordt.

Indien u een kapitaal uitvaartpolis afsluit is het van groot belang om goed te bepalen voor welk bedrag u dat doet. De polis moet de kosten goed kunnen dekken, dus ga daarmee bij voorkeur niet te laag zetten. We zetten een paar handige tips voor u op een rij om het bedrag te bepalen.

Uw wensen voor de uitvaart

Om te bepalen voor welk bedrag u een uitvaartverzekering dient af te sluiten is het allereerst verstandig om uw wensen met betrekking tot de uitvaart te bepalen. Weet u bijvoorbeeld al of u begraven of gecremeerd wilt worden? En hoeveel mensen u ongeveer zou willen uitnodigen? Vervolgens kunt u aangeven of u de uitvaart graag sober zou houden, u een normale uitvaart wenst of dat het uitgebreid mag zijn.

Aan de hand daarvan is het mogelijk om de kosten van de uitvaart te bepalen. Bij een sobere uitvaart zijn er weinig extra’s in begrepen. Met een houten kist en rouwauto is er sprake van een normale uitvaart. De uitvaartverzekeraars spreken van een uitgebreide uitvaart indien u een luxe kist wenst en u bijvoorbeeld koffie, thee, frisdranken en alcoholische dranken wilt laten schenken.

Uitvaartkosten berekenen

Op basis van die belangrijke elementen kunt u online de uitvaartkosten berekenen. De handige tool zorgt ervoor dat u in 3 stappen helder heeft voor welk bedrag u de polis ongeveer af zou moeten sluiten. Uiteraard kunt u dit de verzekeraar aangeven.
Tip: houd bij het afsluiten van de uitvaartverzekering ook rekening met de vrijstelling in box 3. Op die manier kunt u het vermogen belastingvrij opbouwen, zodat u daarvoor geen extra kosten hoeft te maken.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Heeft u een beeld van het bedrag waarvoor u de uitvaartverzekering moet afsluiten? Dat is het moment om de verschillende uitvaartverzekeraars met elkaar te vergelijken. Op die manier krijgt u een goed beeld wie wat te bieden heeft en welke premie u daar aan de andere kant voor betaalt. Zorg voor een uitvaartverzekering die netjes aan uw wensen (en aan het bedrag) voldoet, om vervolgens naar de laagste premie te zoeken. U kunt op die manier de beste uitvaartverzekering afsluiten voor het juiste bedrag.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m