Risico zonder uitvaartverzekering

Geen uitvaartverzekering afgesloten? Wat is het risico als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten? Niet iedereen zal een uitvaartverzekering afsluiten en veel mensen zullen niet weten dat als u in dat geval komt te overlijden uw nabestaanden voor de kosten op zullen draaien. Het is daarom nooit te laat om alsnog een uitvaartverzekering af te sluiten. Ook op oudere leeftijd is het dus raadzaam om u te verzekeren tegen de kosten voor uw uitvaart.

De kosten van een uitvaart

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering bent u verzekerd tegen de kosten van uw uitvaart. U zult er niet iedere dag bij stil staan maar de kosten van een uitvaart lopen tegenwoordig behoorlijk in de papieren. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig rond de 8000 euro. En dan hebben we het over een normale uitvaart dus zonder extras.

Bij extra wensen moet u denken aan extra volgauto’s, een luxere kist, iets anders dan koffie en cake na de uitvaart en meer uitnodigingen. Hoe groter uw persoonlijke wensen hoe duurder de uitvaart zal worden. Logischerwijs zult u ook meer premie gaan betalen als u een uitgebreidere uitvaart wenst.

Op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten

Doordat u nu nog geen uitvaartverzekering heeft afgesloten kan het zo zijn dat u al een bepaalde leeftijd heeft bereikt waarop het lastiger zal worden om dit alsnog te doen. Boven de 70 jaar zijn er verzekeraars die mensen op deze leeftijd niet meer accepteren als klant.

Als u al geaccepteerd zal worden dan kan het zijn dat u een medische verklaring moet inleveren of de verzekeraar stelt een wachttijd in. Tijdens deze wachttijd van bijvoorbeeld 2 jaar zal de verzekeraar als u zou komen te overlijden niet of gedeeltelijk uitkeren.
Ook zult u een hogere premie gaan betalen als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit.

Welke uitvaartverzekering afsluiten?

Als u besluit om nu een uitvaartverzekering af te sluiten dan moet u beslissen of het een natura uitvaartverzekering gaat worden of een kapitaal verzekering. Bij een natura verzekering bent u verzekerd voor de producten en diensten van uw uitvaart.

Bij een kapitaal verzekering spaart u een kapitaal wat zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Niet iedere verzekeraar kan beide soorten uitvaartverzekeringen aanbieden. Monuta uitvaartverzekeringen biedt wel beide soorten verzekeringen aan. Bij de ene verzekeraar kunt u alleen een kapitaal en bij de andere alleen een natura verzekering afsluiten.

Als u dus eenmaal weet wat uw wensen zijn dan zullen er verzekeraars afvallen. Dit maakt het vergelijken van de uitvaartverzekeringen er wel een stuk makkelijker op. In Nederland zijn overigens niet zoveel verzekeraars dus het valt evengoed wel mee. De verzekeraars zijn over het algemeen wel al heel lang actief op het gebied van uitvaartverzekeringen dus in alle gevallen weet u dat u een uitvaartverzekering afsluit bij een verzekeraar met veel ervaring in de uitvaartbranche.