Leeftijdsgrens uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering op hogere leeftijd wilt afsluiten dan loopt u in veel gevallen tegen een leeftijdsgrens aan. Als u een natura verzekering wilt afsluiten dan is de leeftijdsgrens bij de meeste uitvaartverzekeraars 70 jaar. Bij de leeftijd van 70 jaar en ouder zal het dus lastiger worden om nog een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering op oudere leeftijd

Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u zich nog wel verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart. Met een natura uitvaartverzekering zal het zoals we al schreven lastig worden maar u zou wel een spaarverzekering kunnen afsluiten. Bij de spaarverzekering legt u iedere maand een bedrag opzij. Over dit bedrag krijgt u rente welke voor de periode van 10 jaar vaststaat.

Als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u natuurlijk ook zelf geld opzij zetten. Als u al een uitvaartverzekering kunt afsluiten dan moet u er rekening mee houden dat de premie welke u moet betalen vrij hoog zal zijn. De uitvaartverzekeraar zal namelijk het risico dat u vroegtijdig komt te overlijden en de hele uitvaart moet financieren zo klein mogelijk willen houden.

Uitvaartverzekering op hoge leeftijd

Als u op hoge leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is het verstandig om dit te doen voordat u 75 jaar bent. U wilt uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achter laten, sluit daarom een uitvaartverzekering af. Bovendien kunt u ook meteen uw wensen laten vastleggen zodat uw nabestaanden minder keuzes hoeven te maken met betrekking tot uw uitvaart.

Oudere leeftijd? Meer premie betalen

Doordat u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit betaald u maandelijks meer premie dan een jonger persoon. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig rond de 8000 euro. Als u op uw 70ste een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is het risico voor de uitvaartverzekeraar dat u komt te overlijden en nog maar een klein gedeelte van uw uitvaart heeft betaalt groot. De uitvaartverzekeraar wil dit risico dus in de meeste gevallen niet nemen.

Gezondheidsverklaring

Niet alleen met het afsluiten van een uitvaartverzekering op oudere leeftijd is dit risico groot. Ook als uw gezondheid niet optimaal is kan de uitvaartverzekeraar u een hogere premie laten betalen. De uitvaartverzekeraar wil hier ook zo min mogelijk risico lopen.

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zal u in de meeste gevallen een gezondheidsverklaring moeten invullen. Vaak zijn dit enkele korte vragen maar zo krijgt de verzekeraar inzicht in uw gezondheid en kan deze bepalen wat de premie gaat worden welke u moet betalen. De gezondheidsverklaring moet naar waarheid worden ingevuld.
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten, vergeet u dan niet de uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m