Uitvaartverzekering niet betaald?

Als u uw uitvaartverzekering niet betaald dan kunnen er na verloop van tijd problemen ontstaan. U zult niet meteen als wanbetaler te boek staan als u enkele betalingen heeft gemist, maar als u al enkele aanmaningen en incasso’s heeft ontvangen dan zullen er maatregelen volgen. Deze maatregelen zullen heel vervelende consequenties kunnen hebben voor uw nabestaanden.

Als u de uitvaartverzekering niet betaald dan zal de verzekeraar u nog een laatste herinnering sturen, hierin zal staan dat u niet langer verzekerd zult zijn als u hier geen gehoor aan geeft.

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 10 Nederlanders niet in staat zijn om de uitvaart van een dierbare in één keer te betalen als deze komt te overlijden. Een uitvaart in Nederland kost tegenwoordig gemiddeld €8000 euro. Dit bedrag is door 3 van de 10 Nederlanders niet binnen 30 dagen te voldoen. Het is dus niet verstandig om de premie voor uw uitvaartverzekering niet te betalen. U zadelt namelijk uw nabestaanden op met de kosten van uw uitvaart. En dit is niet iets wat u zou willen.

Bij het overlijden van een dierbare komt veel kijken en dan is het extra vervelend als de nabestaanden ook nog met de onverwachte kosten achterblijven.

Wanbetaler uitvaartverzekering

In veel gevallen is het niet zo dat men niet wil betalen maar vaak kan men de premie van de uitvaartverzekering niet meer betalen. Als u de premie niet meer kunt betalen dan is het verstandig om even contact op te nemen met de verzekeraar. Vaak is er namelijk wel wat te regelen als u open en eerlijk uitlegt wat de oorzaak is dat u de premie even niet kunt betalen.

Weigeren uitvaartverzekering

Als u als wanbetaler te boek staat dan mag een andere verzekeraar u als klant weigeren. Andere redenen waarom u geweigerd mag worden is dat als u het aanvraagformulier niet op een eerlijke manier heeft ingevuld.
Als u dus altijd netjes uw premie heeft betaald en het aanvraagformulier correct invult dan kunt u in alle gevallen een uitvaartverzekering afsluiten bij een andere uitvaartverzekeraar.