Natura en kapitaal verzekering vergelijken

De natura verzekering en kapitaalverzekering vergelijken? Het is de belangrijkste keuze bij een dergelijke polis, op basis daarvan kunt u voor het ene of andere type kiezen. Binnen de beide soorten heeft u uiteraard de keuze uit de verschillende verzekeraars.
De keuze uit de beide type verzekeringen voor de uitvaart is een belangrijke, al hoeft dat gelukkig niet lastig te zijn. De één geeft graag zoveel mogelijk uit handen om de nabestaanden te ontlasten, terwijl de ander er liever voor kiest om maximale flexibiliteit en vrijheid te bieden. We zetten de verschillen voor u op een rij.

Administratieve druk op de nabestaanden

Laten we beginnen met de administratieve druk op nabestaanden. Op het moment dat u komt te overlijden komt er emotioneel veel op hen af en dienen ze een paar belangrijke zaken te regelen. Ze moeten bijvoorbeeld zelf bij de gemeente aangeven dat u bent te komen overlijden.
Veel mensen willen hun nabestaanden op dat moment liever niet teveel belasten. De natura verzekering is dan de beste keuze.

De uitvaartverzekeraar zorgt ervoor dat de uitvaartverzorger wordt ingeschakeld. Aan de hand van de polis bepaalt u op voorhand hoe de uitvaart eruit zal gaan zien. Uw nabestaanden hoeven zich daar inhoudelijk zo min mogelijk mee bezig te houden.
De kapitaalverzekering zit op dit gebied anders in elkaar. In dat geval komt er een geldbedrag beschikbaar. Uw nabestaanden kunnen daarmee een uitvaart ‘aankopen’. U dient er zelf voor te zorgen dat uw wensen bij hen goed duidelijk zijn, zodat ze die door kunnen geven. Alles waarover nog onduidelijkheid bestaat zullen de nabestaanden voor u moeten besluiten.

Vrijheid en flexibiliteit

Aan de andere kant hechten sommigen aan vrijheid en flexibiliteit. Met een natura verzekering is het niet altijd mogelijk om zelf de uitvaartverzorger te kiezen. De verzekeraars maken duidelijke afspraken met een aantal uitvaartondernemers. Dat betekent dat ze scherpere tarieven betalen. Aan de andere kant gaat dit ten koste van de flexibiliteit en vrijheid.

De kapitaalverzekering aan de andere kant biedt die vrijheid wel. Dan hebben de nabestaanden immers een bedrag in handen waarmee ze zelf naar een uitvaartverzorger kunnen gaan. Ze zijn op die manier niet gebonden aan bepaalde afspraken. Houd er rekening mee dat de kosten daardoor wel wat hoger uit kunnen vallen. U kunt op basis van die elementen de natura- en kapitaalverzekering met elkaar vergelijken.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Zodra u een keuze heeft gemaakt uit de natura verzekering of de kapitaalverzekering wordt het tijd om goed te kijken naar de verschillende uitvaartverzekeraars. Aan de hand van drie tips kunt u die op een rij zetten, om daar een goede keuze uit te maken. Dit maakt het gemakkelijker om uw uitvaartverzekering te vergelijken en een goede uitvaartverzekering af te sluiten, op basis van een natura- of een kapitaaldekking.

Monuta

9.0

Monuta beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

DELA beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

a.s.r. beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

DLE beoordeling

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m