Voor welk bedrag uitvaart verzekeren?

Veel mensen hebben geen idee wat de kosten voor een uitvaart zijn. Dus voor hoeveel ze hun uitvaart moeten verzekeren is ook onbekend. Een uitvaart kost tegenwoordig ongeveer 8000 euro. U kunt een uitvaart zo simpel of uitgebreid maken als dat u zelf wilt.

Budget uitvaart

Als u een goedkope uitvaart wenst dan is de budget uitvaart iets voor u. Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars die een budget uitvaart aanbieden.

Als u een budget uitvaart wilt afsluiten dan is het wel verstandig om de verzekeringen goed te vergelijken. De producten en diensten kunnen namelijk behoorlijk van elkaar verschillen. Als u een budget uitvaart wenst dan zult u in de meeste gevallen een natura uitvaartverzekering moeten afsluiten. De budgetuitvaart is de meest simpele uitvaart welke er wordt aangeboden.
Bij een budget uitvaart krijgt u alleen de standaard producten en diensten welke er bij een uitvaart nodig zijn. U moet hierbij denken aan:

  • Vervoer van de overledene naar uitvaartcentrum zonder opbaring
  • Verzorging overledene
  • Simpele kist
  • Vervoer naar het crematorium of begraafplaats
  • Technische crematie of algemeen graf
  • Verstrooien van de as

Als u begraven wilt worden dan zal de premie ook bij de budgetuitvaart hoger zijn dan bij een crematie. Bij de budgetuitvaart zult u geen dienst in een kerk of aula krijgen. De nabestaanden kunnen voorafgaand aan de uitvaart geen afscheid nemen van de overledene. Dit is overigens niet bij alle uitvaartverzekeraars hetzelfde, dus lees voordat u de budgetuitvaartverzekering gaat afsluiten eerst goed de voorwaarden door.

Normale uitvaart

De normale uitvaart wordt het meest toegepast in Nederland. Bij een normale uitvaart zal met behulp van een uitvaartverzorger de uitvaart worden geregeld. De overledene kan thuis of in een uitvaartcentrum worden opgebaard. De nabestaanden hebben de mogelijkheid om afscheid te nemen van de overledene als deze is opgebaard.

Bij een normale uitvaart zijn er meer mogelijkheden dan bij de budgetuitvaart. Zo kan er voor gekozen worden om de overledene door professionele dragers naar het graf gedragen te worden. Na de plechtigheid is er gelegenheid om te condoleren. Na de condoleance kan er koffie of thee of drank geschonken worden. Hierbij kunnen broodjes, cake of andere hapjes worden geserveerd.

De premie voor een normale uitvaart is hoger dan die voor een budget uitvaart. De producten en diensten welke worden geleverd bij een normale uitvaart kunnen per verzekeraar verschillen. Ook bij een normale uitvaart zult u dus de verschillende uitvaartverzekeraars moeten vergelijken.

Luxe uitvaart

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een luxe uitvaart. Bij een luxe uitvaart moet u denken aan een plechtigheid in een zalencentrum of theater. Bij een luxe uitvaart is de catering vaak ook veel uitgebreider dan bij een budget of normale uitvaart. Er worden bij een luxe uitvaart ook vaker bier en wijn geschonken. De hapjes na de plechtigheid zijn ook uitgebreider.
Niet alleen de catering is uitgebreider bij een luxe uitvaart. Meestal wordt er gekozen voor een luxere kist en men kiest vaak voor exclusiever vervoer.

Of u nu kiest voor een budget, een normale of luxe uitvaart u zult goed moeten bedenken bij welke uitvaartverzekeraar u de uitvaartverzekering afsluit. Wat bij de ene verzekeraar standaard verzekerd is dat moet mogelijk bij een andere verzekeraar worden bijverzekerd.