Goedkoopste uitvaartverzekeraar

De goedkoopste uitvaartverzekeraar is de beste keuze voor een uitvaartpolis, toch? Ja, mits de voorwaarden overeenkomen met waar u naar op zoek bent. Dat klinkt wellicht wat vaag, dus laten we dat concreter maken. Het is bij de keuze voor een van de uitvaartverzekeraars vooral van belang om na te gaan welke voorwaarden zij hanteren en wat ze te bieden hebben.
We zetten 3 belangrijke tips op een rij, die helpen te vergelijken en de beste uitvaartverzekeraars te vinden. Of de goedkoopste natuurlijk, indien u daar naar op zoek bent:

  • Check het verzekerde bedrag binnen de polis
  • Controleer de termijn waarvoor de polis geldig is
  • Zijn de kinderen (gratis) meeverzekerd?

Verzekerd bedrag bij de uitvaartverzekeraars

Het verzekerde bedrag bepaalt tot welk bedrag de uitvaartverzekeraar uit zal keren, om de uitvaart te kunnen bekostigen. De uitvaartondernemer berekent kosten, advertenties in de krant zijn niet gratis en ook de rouwauto’s rijden niet voor niets. Het is daarom van belang dat het verzekerde bedrag hoog genoeg is. Kies niet zomaar voor de goedkoopste uitvaartverzekeraar, omdat dit soms kan betekenen dat het uit te keren bedrag lager is.

Tip: een gemiddeld uit te keren bedrag is €7.000. Let erop of dit bedrag jaarlijks geïndexeerd wordt. Dat betekent dat de verzekerde waarde wordt aangepast aan de inflatie. Een bedrag van €7.000 nu staat immers gelijk aan een kleine €12.700 over 30 jaar (bij 2% inflatie per jaar).

Termijn van de uitvaartverzekering

Voordat u de goedkoopste uitvaartverzekeraar kiest is het daarnaast verstandig om na te denken over de termijn waarvoor de polis geldig is. Veel van de verzekeraars hanteren een termijn tot bijvoorbeeld 80 jaar of 85 jaar. Dat betekent dat u bij overlijden voor die tijd de polis af kunt sluiten en u verzekerd bent voor de kosten van de uitvaart. Er zijn ook verzekeraars beschikbaar met een levenslange termijn, waardoor u de polis op ieder moment af kunt sluiten en op het moment van overlijden hoe dan ook kunt gebruiken.

Vergelijk de verschillende verzekeraars op basis van de termijn, voordat u automatisch voor de goedkoopste kiest. U voorkomt daarmee dat de termijn uiteindelijk toch tegen blijkt te vallen, waardoor een duurdere keuze wellicht toch beter uit had gepakt.

Kinderen meeverzekerd?

Tenslotte is het verstandig om bij de uitvaartverzekeraars na te gaan of de kinderen er ook automatisch meeverzekerd zijn. Dit is vaak het geval, maar er zijn verzekeraars die daar een uitzondering op maken.
Aan de hand van deze 3 tips kunt u de inhoud van de uitvaartverzekering vergelijken, zoals het ook van belang is om goed naar de dekking te kijken.

Indien die elementen in orde zijn kunt u zich gaan richten op de premie en de prijs. U voorkomt daarmee dat u zomaar de goedkoopste uitvaartverzekering kiest, waarvan de dekking of voorwaarden uiteindelijk toch tegen blijken te vallen.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

7,36 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

9,22 p/m

a.s.r.

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

10,88 p/m

DLE

8.6

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.500

Leeftijd

28-jarige

14,92 p/m