5 redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten

Waarom is het voor veel mensen moeilijk om over de uitvaart na te denken of erger nog, te praten? Mensen schuiven dit het liefst zo ver mogelijk voor zich uit. Het nadenken over de dood is namelijk niet iets wat men graag doet.

Toch is het belangrijk om er wel even bij stil te staan. En u te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart. Het hoeft maar een keer en dan bent u voor de rest van uw leven verzekerd. Ik zal u 5 redenen geven waarom een begrafenisverzekering afsluiten een verstandige keuze is.

Uitvaartverzekeringen

1. Het geeft rust voor u en uw nabestaanden

Zodra u een uitvaartverzekering heeft afgesloten weet u dat de kosten voor uw begrafenis of crematie gedekt zullen zijn. Ook weet u dan dat uw nabestaanden niet met deze kosten zullen achterblijven.

Veel mensen hebben wel een testament omdat dit een mate van rust geeft. Een uitvaartverzekering geeft u ook rust.

2. U weet dat uw uitvaart geregeld wordt zoals u wenst

Doordat u een uitvaartverzekering afsluit weet u dat uw uitvaart precies zo geregeld zal worden als dat u wenst. U laat namelijk alles vastleggen zodat uw nabestaanden zich geen zorgen meer hoeven te maken over uw uitvaart of vervelende beslissingen moeten nemen.

Bovendien kunt u meteen van de gelegenheid gebruik maken om uw keuzes over uw uitvaart te bespreken met uw naasten. Want ook het bespreekbaar maken van uw uitvaartwensen geeft een bepaalde rust en zekerheid.

3. De kosten zijn minimaal

Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel €8.000,-. Een behoorlijk bedrag dat door uw nabestaanden betaald moet worden als u geen spaargeld heeft of een uitvaartverzekering hebt afgesloten.

U kunt een hoop narigheid voorkomen door u te verzekeren tegen deze kosten. Voor enkele euro’s per maand sluit u al een verzekering af zodat u weet dat uw begrafenis of crematie betaald en verzorgd zal worden door de uitvaartverzekeraar.

De kosten zijn afhankelijk van uw leeftijd, hoe ouder u bent en hoe langer u dus wacht met afsluiten, hoe hoger de premie zal worden.

4. U nabestaanden hoeven geen moeilijke keuzes te maken

Doordat u een verzekering afsluit zult u in de meeste gevallen ook uw wensen al vastleggen. U kunt vastleggen dat u begraven of gecremeerd wilt worden of dat u een sobere of juist een uitgebreide uitvaart wenst.

Ook kunt u al aangeven welke muziek u het liefst op uw uitvaart ten gehore wilt laten brengen. De keuzes die u maakt zijn niet definitief, maar deze kunt u als u dat wenst altijd aanpassen. Bij Monuta uitvaartverzekeringen en DELA kunt u dit allemaal online regelen en aanpassen.

U voorkomt hiermee dat uw nabestaanden moeilijke keuzes moeten maken. Het verdriet van een overlijden brengt veel emoties los en het maken van moeilijke keuzes maakt dit nog erger.

5. U weet dat deze verzekering altijd uitkeert

De uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u weet dat deze ooit zal uitkeren. Anders dan bij een reisverzekering of inboedelverzekering weet u dat u de uitvaartverzekering ooit nodig zult hebben.

Wij hopen dat u met deze 5 redenen overtuigt bent om u te verzekeren tegen de kosten die een uitvaart met zich meebrengt.