Uitvaartverzekering voor senioren

In Nederland zijn er behoorlijk wat senioren die geen uitvaartverzekering hebben afgesloten maar wel een uitvaartverzekering willen afsluiten. Een uitvaartverzekering voor senioren afsluiten is voor hen best een ingewikkelde opgave. Aan de ene kant heeft dit te maken dat op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten niet zo makkelijk is.

De verzekeraars accepteren mensen op hogere leeftijd niet altijd meer. Het verschilt overigens wel per uitvaartverzekeraar waar de leeftijdsgrens ligt.

Leeftijdsgrens uitvaartverzekering

De leeftijdsgrens voor het afsluiten van een uitvaartverzekering is per verzekeraar verschillend. Over het algemeen kunnen we er van uit gaan dat als u ouder dan 75 jaar bent het lastig is om nog een uitvaartverzekering af te sluiten.

De verzekeraar houdt rekening met het feit dat senioren bepaalde gezondheidsklachten kunnen krijgen en willen daardoor niet het risico lopen dat u snel komt te overlijden. Er zijn uitvaartverzekeraars waar u 100% gezond moet zijn als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten en dat is voor senioren niet altijd haalbaar. Bij dit soort verzekeraars is het dus niet mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten als u medische klachten heeft.

Premie senioren uitvaartverzekering

Een andere punt waardoor senioren niet altijd een uitvaartverzekering afsluiten is dat de premie voor senioren hoger is. Doordat de verzekeraar meer risico loopt dat een ouder persoon eerder komt te overlijden kunnen ze het risico niet lopen dat er niet genoeg aan premie is betaald.

Als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan zult u eerst goed de uitvaartverzekeraars moeten vergelijken. Allereerst moet u hierbij kijken of u wel geaccepteerd wordt bij de verzekeraar en daarnaast zult u de voorwaarden van de polis en de premie moeten bestuderen. Hoe jonger u bent hoe lager de premie voor uw uitvaartverzekering zal zijn.

Ondanks dat u op oudere leeftijd tegen de bovengenoemde bezwaren aanloopt is het wel verstandig om op oudere leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Door dat u een uitvaartverzekering afsluit laat u uw nabestaanden niet met de kosten voor uw uitvaart achter.
Een andere mogelijkheid is dat u zelf geld opzij zet om uw begrafenis of crematie mee te bekostigen. De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen tegenwoordig rond de 8000 euro.

Wat ongeveer de kosten voor uw uitvaart zullen zijn dat kunt u hieronder bekijken.