Uitvaartverzekering op latere leeftijd

Een uitvaartverzekering afsluiten op oudere leeftijd is zeker iets waar u aan zou moeten denken. Als u namelijk geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen uw nabestaande voor de kosten van uw uitvaart opdraaien.

Uitvaartverzekering op latere leeftijd

Als u besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten en u bent al wat ouder dan moet u er rekening mee houden dat de premie hoger is dan dat u op jongere leeftijd een uitvaartverzekering had afgesloten.

De reden dat u meer premie zult moeten betalen is dat de verzekeraar meer risico loopt dat u eerder komt te overlijden en u dan nog maar een beperkt gedeelte van uw verzekering heeft betaald. Hoe langer u dus wacht met het afsluiten hoe hoger de premie zal gaan worden.
Op latere leeftijd bestaat de kans dat bepaalde verzekeraars u niet meer aannemen als klant. U zult hier dus op moeten letten als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken.

Bij het vergelijken kunt u er meteen op letten bij welke verzekeraar u de laagste premie betaald en waar u zich op oudere leeftijd tegen de beste voorwaarden verzekerd.

Welke uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet u zich ook vooraf realiseren dat uw uitvaartwensen mede bepalen hoe hoog uw maandpremie zal worden. Een sobere uitvaart is goedkoper en daardoor is de premie voor een sobere uitvaart ook lager. Als u daarentegen een uitgebreide uitvaart wenst met meer genodigden, volgauto’s en een luxere koffietafel dan zal dit uw premie ook duurder maken.

En zeker als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit kan de premie dan oplopen. U zult dus moeten vastleggen wat u wilt en u moet de uitvaartverzekering vergelijken. Tegenwoordig is het vergelijken van de verzekeringen veel simpeler geworden met de komst van internet.

U bepaalt nu helemaal zelf bij welke verzekeraar u een offerte aanvraagt en bij wie u een uitvaartverzekering afsluit.

Sparen voor uitvaart

Als u een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten te duur vindt, dan bent u niet verplicht dit te doen. Een optie om toch uw uitvaartkosten te betalen is om vooraf een bedrag zelf te sparen. U zult dan wel consequent iedere maand een vast bedrag opzij moeten zetten zodat u de kosten voor uw uitvaart bij elkaar spaart.