De beste uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering is haast onmisbaar, want we komen uiteindelijk allemaal een keer te overlijden. Het is wat dat betreft niet de vraag óf u een polis nodig heeft, maar wat de beste is. We helpen u graag de beste uitvaartverzekering te kiezen. Zorg ervoor dat u kijkt naar de laagste premies, net als naar belangrijke andere voorwaarden en natuurlijk de dekking. Op die manier kiest u niet zomaar op basis van prijs, maar kunt u ook inhoudelijk rekenen op de beste uitvaartpolis.

Lage premie of waardevast

De verschillende uitvaartverzekeringen verschillen op een aantal fronten. Uiteraard is de premie per maand verschillend, waardoor het interessant is om daar meteen naar te kijken. Zorg er bovendien voor dat u kiest voor een waardevaste polis, zodat u door de jaren heen ondanks de inflatie kunt blijven rekenen op een goede dekking.

Het is wat dat betreft een goed idee om een goedkope uitvaartverzekering te kiezen, mits ook de dekking en voorwaarden aansluiten bij waar u naar op zoek bent. Alleen op die manier kunt u voorkomen dat de polis uiteindelijk toch niet de beste blijkt. Om de beste uitvaartverzekering te kiezen hebben we het u online gemakkelijk gemaakt.

Dekking en voorwaarden

Maak allereerst een keuze uit de natura of kapitaal dekking en kijk vervolgens naar de inhoud daarvan (vooral bij natura polissen). Wat dekt de verzekeraar en komt dit overeen met uw wensen voor de uitvaart? En is er daarnaast sprake van specifieke voorwaarden waar u rekening mee dient te houden? Het is bijvoorbeeld interessant om een polis te kiezen waarbij kinderen automatisch zijn meeverzekerd. Kijk goed naar het verzekerde bedrag en bijvoorbeeld de termijn die de verzekeraar hanteert.

Tip: een levenslange termijn is het meest interessant. Sommige verzekeraars hanteren een termijn tot 80 jaar of tot 85 jaar. Dit kan helpen de premie te drukken. Kijk goed naar de voorwaarden, om op basis daarvan de beste uitvaartverzekering af te sluiten.

Verzekerd bedrag van de uitvaartverzekering

De beste uitvaartverzekering kost u een laag bedrag aan premie per maand, maar stelt daar aan de andere kant wel een hoog verzekerd bedrag tegenover. Gebruikelijk is een bedrag van bijvoorbeeld €7.000. Dit is voldoende om de uitvaart van te kunnen organiseren, zodat u daar zelf geen geld voor apart hoeft te houden. En zodat ook uw nabestaanden daar niet voor op hoeven te draaien op het moment dat u komt te overlijden.

Het is de moeite waard om online de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. U kunt er op die manier voor zorgen dat u gebruik kunt maken van een goede polis. Let vooral goed op de voorwaarden en de dekking. Dat is uiteindelijk belangrijker dan een iets goedkopere premie per maand.

Verzekeraar Premie Verzekerd
Monuta uitvaartverzekering € 5,15 p/maand € 7,000 Bekijken
Yarden uitvaartverzekering € 5,24 p/maand € 7,000 Bekijken
DELA uitvaartverzekering € 5,37 p/maand € 7,000 Bekijken
Nuvema uitvaartverzekering € 5,41 p/maand € 7,000 Bekijken
Ardanta uitvaartverzekering € 5,81 p/maand € 7,000 Bekijken