Wat kost een uitvaartverzekering?

Wat zijn de kosten van een uitvaartverzekering? Veel mensen hebben geen idee wat een uitvaart kost en vaak ook niet wat een uitvaartverzekering per maand kost. De kosten van de maandpremie zijn ook niet zo maar te bepalen en voor iedereen is deze premie ook weer anders. Er spelen namelijk nogal wat factoren mee om de premie welke u maandelijks moet betalen te berekenen. De premie voor uw uitvaartverzekering wordt bepaald aan de hand van uw leeftijd, wat uw uitvaartwensen zijn, welke soort uitvaartverzekering u afsluit en bij welke uitvaartverzekeraar u dit doet maar ook uw gezondheidstoestand is bepalend voor de opbouw van uw premie.

De kosten voor een uitvaartverzekering

Zo als we al schreven wordt de premie berekend aan de hand van uw leeftijd het is zo dat als u ouder bent en een uitvaartverzekering gaat afsluiten u meer premie zult betalen dan iemand die op jongere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. Dit heeft te maken dat de verzekeraar meer risico loopt dat u eerder komt te overlijden en daardoor de verzekeraar minder premie geïnt heeft. Een ander factor voor het bepalen van de maandpremie zijn uw uitvaartwensen hoe meer persoonlijke wensen u heeft hoe meer de uitvaart gaat kosten des te meer premie u maandelijks zult moeten betalen.

Ook is de premie voor de uitvaartverzekering afhankelijk van de soort uitvaartverzekering welke u afsluit. U heeft de keuze uit meerdere soorten uitvaartverzekeringen wij zullen de bekendste even in het kort beschrijven.

Natura uitvaartverzekering
Bij de natura uitvaartverzekering verzekerd u zich tegen de kosten voor de producten en diensten welke geleverd worden voor uw begrafenis of crematie. Uw nabestaanden hebben met deze vorm van verzekeren het minst omkijken naar uw uitvaart zij zullen ook niet belast worden met de financiële afwikkeling van uw uitvaart en dit is wel zo een fijn idee in de toch emotionele periode.

Kapitaal verzekering
Bij de kapitaal verzekering bouwt u met de maandelijks te betalen premie een kapitaal op waarmee uw nabestaanden uw uitvaart kunnen bekostigen. Uw nabestaanden zullen dus zelf een uitvaartverzorger in moeten huren en met deze persoon zal de uitvaart geregeld worden. Met de kapitaal uitvaartverzekering is er wel meer flexibiliteit en keuze dan met de natura verzekering. Maar het nadeel is dat de nabestaanden wel meer moeten regelen.

Combinatie uitvaartverzekering
Dan is er ook nog de combinatie uitvaartverzekering zoals de naam al doet vermoeden is deze uitvaartverzekering een combinatie van de andere twee uitvaartverzekeringen. U verzekert zich tegen de kosten van de producten en diensten van uw uitvaart en voor de extra kosten zal het kapitaal worden aangesproken van de kapitaal verzekering.

Uitvaartverzekeraar

De premie verschilt ook per uitvaartverzekeraar het is dan ook verstandig om de uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken voordat u deze gaat afsluiten. De ene verzekeraar biedt een bepaalde verzekering goedkoper aan dan de andere verzekeraar en dit is mede afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 5,15€ 7,000
Yarden uitvaartverzekering€ 5,24€ 7,000
DELA uitvaartverzekering€ 5,37€ 7,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 5,81€ 7,000

 De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.

Enkele uitvaartverzekeraars zullen voordat u zich kunt verzekeren u vragen om een medische keuring te ondergaan en aan de hand van de uitslag hiervan zal u wel of niet geaccepteerd worden bij de desbetreffende verzekeraar. Niet alle verzekeraars zullen vragen om een medische keuring er zijn ook verzekeraar die werken met carenzjaren, dit is een wachttijd. Als deze wachttijd verstreken is dan pas zal als u komt te overlijden de uitvaart volledig gedekt zijn.