Hoe uitvaartverzekeringen vergelijken?

Zoals bij alle verzekeringen die u gaat afsluiten zult u ook bij het afsluiten van een uitvaartverzekering de goedkoopste verzekering welke aan uw wensen voldoet willen afsluiten. Dit kunt u alleen doen door alle uitvaartverzekeringen te vergelijken, maar waar moet u op letten als u uitvaartverzekeringen vergelijken gaat?

Online uitvaartverzekeringen vergelijken

Tegenwoordig kunt u alles wat u wilt afsluiten eerst online vergelijken waar er vroeger veel papierwerk bij kwam kijken kunt u nu alles vanachter uw laptop of tablet doen, het vergelijken, het opvragen van een offerte en zelfs de uitvaartverzekering afsluiten is met een paar muisklikken gebeurd. Hier ligt ook meteen het gevaar van online een uitvaartverzekering afsluiten, doordat u met een paar muisklikken een uitvaartverzekering afsluit kan dit in sommige gevallen ook net even te snel gaan. Wij raden u dan ook altijd aan om even wat meer tijd te besteden als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten, u kunt beter wat meer en langer vergelijken dan dat u er na een bepaalde periode achter komt dat u toch niet de juiste uitvaartverzekering heeft afgesloten, in zo een geval zou u de verzekering weer moeten opzeggen en dit kost u nu eenmaal altijd geld.

Waar op letten bij het vergelijken?

Waar moet u nu op letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering, allereerst moet u in uw achterhoofd houden dat het afsluiten van een uitvaartverzekering een eenmalige actie is, u sluit als u dit bij de juiste verzekeraar doet deze verzekering maar één keer in uw leven af. Om bij de verzekeraar terecht te komen welke u een uitvaartverzekering kan aanbieden welke bij uw uitvaartwensen aansluit zult u moeten weten wat u wilt. De onderstaande punten kunnen hier een grote rol in spelen.

  • Wat zijn uw uitvaartwensen ?
  • Tot welk bedrag wilt u uw uitvaart verzekeren?
  • Welk soort verzekering wilt u afsluiten?

Als u op de bovengenoemde vragen een antwoord weet dan is het vergelijken van de uitvaartverzekeringen een heel stuk makkelijker en is tevens de kans dat u de juiste keuze maakt aannemelijk groter.

Uitvaartwensen
Als u zich de vraag stelt wat zijn mijn uitvaartwensen dan zult u moeten denken aan, wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een simpele of uitgebreide uitvaartdienst? Wilt u een algemeen of een particulier graf als u begraven wenst te worden en als u gecremeerd wilt worden dan zou u kunnen bedenken wat er later met het as gedaan moet worden. Al deze vragen geven u een antwoord op de vraag wat uw uitvaartwensen zijn en met deze antwoorden is het kiezen voor de juiste uitvaartverzekering een stuk makkelijker.

Verzekeraars
Als u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken dan kunt u op onze site terecht bij de grotere uitvaartverzekeraars zoals: Monuta, Dela, Yarden, Klaverblad, Axent, Ardanta en Nuvema.

Verzekerd bedrag
Ook komt u met bovenstaande antwoorden ongeveer te weten tot welk bedrag u zich zou moeten verzekeren om deze wensen uit te laten komen, u moet hierbij wel rekening houden dat de uitvaartkosten jaarlijks met 3.5% tot 4.5% zullen stijgen.

Welk soort verzekering
Dan zijn er ook nog de verschillende soorten uitvaartverzekeringen met ieder zijn eigen voorwaarden.

Kapitaal uitvaartverzekering
Bij de kapitaal uitvaartverzekering wordt er kapitaal opgebouwd welke wordt uitgekeerd nadat u bent overleden aan de nabestaanden. Uw nabestaanden kunnen met dit uitgekeerde kapitaal uw uitvaart bekostigen, er zullen dus diensten besteld moeten worden en producten aangeschaft.

Natura uitvaartverzekering
Bij de natura uitvaartverzekering zal van het verzekerd bedrag de hele uitvaart bekostigd worden, de nabestaanden hebben verder geen omkijken meer naar de financiële afwikkeling van uw uitvaart, tenzij u natuurlijk niet bent onder verzekerd als u namelijk wel bent onder verzekerd en u heeft meer wensen dat dat er bekostigd kunnen worden uit uw verzekering dan zullen de nabestaanden hiervoor opdraaien.

Combinatie uitvaartverzekering
De combinatie verzekering is een combinatie van de twee bovengenoemde verzekeringen, de begrafenis of crematie zal door de verzekeraar geregeld worden maar voor de extra wensen zal er een kapitaal worden uitgekeerd zodat de extra uitvaartwensen hiermee bekostigd kunnen worden.

Koopsom uitvaartverzekering
De koopsom uitvaartverzekering is een verzekering waarbij u eenmalig een bedrag stort waarmee uw uitvaart betaald zal worden. Het voordeel van deze verzekering is dat als u het bedrag eenmaal gestort heeft dit in principe niet meer opgenomen kan worden. Het nadeel van de koopsom uitvaartverzekering is dat u wel in één keer een flink bedrag moet kunnen storten.

Voorwaarden uitvaartverzekering
Zoals bij iedere verzekering zult u ook de voorwaarden van een uitvaartverzekering goed moeten doornemen, enkele punten waarop u zou moeten letten zijn of er de mogelijkheid is om de uitvaartverzekering af te kopen of premievrij te maken. Verder kijkt u natuurlijk wat er allemaal in het pakket is meeverzekerd, zoals hoeveel volgauto’s, hoeveel rouwkaarten, hoe lang u gebruik mag maken van de aula en waar u begraven of gecremeerd kan worden.
En kunnen eventueel de kinderen gratis meeverzekerd worden op uw polis.

Premie uitvaartverzekering

En niet geheel onbelangrijk is de premie die u zult moeten betalen, de premie is onder andere afhankelijk van uw leeftijd waarop u de verzekering gaat afsluiten hoe ouder u bent hoe hoger de premie in de meeste gevallen zal zijn. Verder is de looptijd bepalend voor de hoogte van de maandpremie, als u levenslang premie moet betalen zal het maandbedrag lager zijn maar het totaalbedrag zal hoogstwaarschijnlijk hoger uitvallen dan dat u tot uw 65ste levensjaar moet betalen.

Hopelijk geven de bovenstaanden punten u een beetje de richting aan naar de juiste uitvaartverzekering, wij hebben op onze website de vijf grootste uitvaartverzekeraars uitgelicht zodat u kunt zien wat deze verzekeraars te bieden hebben en u kunt ze op deze manier ook simpel met elkaar vergelijken.