Alle uitvaartverzekeringen

U besluit een uitvaartverzekering af te sluiten. Waar moet u op letten als u zich gaat verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart? Het afsluiten van een uitvaartverzekering is zo gebeurd, u zoekt naar een uitvaartverzekeraar en sluit online een verzekering af….Was het maar zo makkelijk. Als u namelijk een uitvaartverzekering wilt afsluiten welke aan uw wensen voldoet dan zult u wel met enkele factoren rekening moeten houden.

Oriënteren

Voordat u een verzekering gaat afsluiten zult u zich moeten afvragen wilt u begraven worden of gecremeerd? Wat zijn de kosten van een uitvaart? En welk soort uitvaartverzekering wil ik afsluiten. Een uitvaartverzekering waar de producten en diensten zijn verzekerd, zoals bij de natura verzekering. Of wilt u een geldbedrag opbouwen zoals bij de kapitaal verzekering?

Als u deze keuze heeft gemaakt dan zult u zien dat er al uitvaartverzekeraars afvallen in uw zoektocht naar de juiste uitvaartverzekering. In Nederland zijn er enkele grote uitvaartverzekeraars welke al vele jaren actief zijn in de uitvaartbranche. De bekendste zijn: Monuta, Axent, DELA, Yarden, Ardanta en Nuvema.

Voorwaarden

Nu is het tijd om de voorwaarden van de uitvaartverzekeringen te vergelijken. Wat bij de ene uitvaartverzekeraar standaard is meeverzekerd kan bij de andere verzekeraar een extra dienst zijn. Neemt u dus de tijd om de voorwaarden goed te vergelijken. Als u naar de website van de uitvaartverzekeraar gaat dan kunt u vaak al de voorwaarden doornemen.

Premie vergelijken

Als u de voorwaarden hebt vergeleken dan is het tijd om de premie van de uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken. Net als de voorwaarden kunnen ook de premies onderling verschillen. U moet hierbij wel in de gaten houden hoe ouder u bent des te meer premie u zult betalen. Als u een goedkope uitvaartverzekering wilt afsluiten dan is de budget uitvaartverzekering misschien iets voor u. Maar als u wat meer wensen heeft met betrekking tot uw uitvaart dan is een normale uitvaartverzekering daar meer geschikt voor.

Welke uitvaartverzekering

Als u bij een uitvaartverzekeraar een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u zien dat er meerdere pakketten zijn waaruit u kunt kiezen. Ieder pakket heeft weer zijn eigen producten en diensten welke zijn meeverzekerd. Het ene pakket is weer uitgebreider en duurder dan het andere. Het is dus belangrijk om te weten wat u wensen zijn met betrekking tot uw uitvaart.

Offerte opvragen

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde uitvaartverzekeraar dan kunt u een offerte voor de uitvaartverzekering opvragen. U kunt bij meerdere uitvaartverzekeraars een offerte opvragen. Als u na het doornemen van de offerte nog steeds bij uw besluit blijft dan kunt u deze uitvaartverzekering afsluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten

Het afsluiten van de verzekering doet u online. Mocht blijken dat u toch niet de juiste keuze hebt gemaakt dan kunt u in de bedenktijd de uitvaartverzekering nog kosteloos opzeggen. De bedenktijd bij een uitvaartverzekering is minimaal 30 dagen. Er zijn echter ook uitvaartverzekeraars welke een langere bedenktijd hanteren. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van de afgesloten uitvaartverzekering. Het is dus altijd verstandig om de polisvoorwaarden even door te lezen, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

7,96 p/m

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

7,56 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

13,32 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

25 jarige

13,85 p/m