Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten, het één kan eigenlijk niet zonder het ander. Eerst gaat u de uitvaartverzekering vergelijken en daarna pas zult u de geschikte uitvaartverzekering afsluiten. Het vergelijken gaat tegenwoordig snel en eenvoudig doordat alle uitvaartverzekeringen online vergeleken kunnen worden zowel op voorwaarden als op premie.

Uitvaartverzekering

Zoals we al schreven gaat u eerst de uitvaartverzekeringen vergelijken voordat u deze gaat afsluiten. Voordat u gaat vergelijken zult u wel moeten weten wat uw uitvaartwensen zijn en ook maakt het de vergelijking makkelijker als u weet of u een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering wilt afsluiten. Uw uitvaartwensen zijn mede bepalend voor de verzekeraar en de premie welke u gaat betalen. Om te kijken welke verzekeraar het beste bij uw wensen aansluit kunt op de website van de verzekeraar de voorwaarden en premies nalezen, Monuta, Axent, DELA, Yarden, Ardanta of Nuvema.
Bij de ene verzekeraar bent u nu eenmaal beter af als u bepaalde wensen heeft dan bij de andere, dus als u de uitvaartverzekeringen gaat vergelijken schrijft u dan vooraf uw persoonlijke wensen op papier. Ook de keuze voor de natura of de kapitaal verzekering kan afhankelijk van uw wensen zijn. Als u veel extra wensen heeft dan zult u meer premie moeten betalen en is het in bepaalde gevallen verstandiger een kapitaalverzekering af te sluiten, zodat de nabestaanden zelf de producten en diensten voor uw uitvaart kunnen inkopen en bestellen. Dit wil overigens niet zeggen dat u met een natura verzekering altijd een standaard uitvaart krijgt.
Bent u boven de 65 jaar dan zult u voordat u een uitvaartverzekering kunt afsluiten eerst enkele vragen moeten beantwoorden, aan de hand van uw antwoorden zal de verzekeraar beslissen of deze u zal accepteren als nieuwe klant. Als u ouder dan 65 of 70 jaar bent dan kunt u zich bij sommige verzekeraars al niet meer verzekeren.

Uitvaartverzekering afsluiten

Na het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kunt u een verzekering afsluiten. Het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen neemt de meeste tijd in beslag en als u eenmaal een keuze heeft gemaakt dan is het afsluiten van een uitvaartverzekering zo gebeurd. Wij raden u aan om wel de tijd te nemen als u een uitvaartverzekering afsluit omdat u niet snel zult overstappen van verzekeraar.
Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering zult u in enkele stappen moeten bepalen:

  • Hoe u wilt dat uw uitvaart geregeld gaat worden
  • Welk soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten
  • Hoe hoog het verzekerd bedrag moet zijn
  • Of de uitvaartverzekering jaarlijks geïndexeerd moet worden
Zodra u heeft besloten welke uitvaartverzekering u wilt afsluiten dan heeft u de mogelijkheid om deze online of telefonisch af te sluiten. Verder kunt ook een adviseur bij u thuis laten komen en u laten voorlichten wat voor u de beste keuze is. U moet er wel rekening mee houden dat er advieskosten in rekening gebracht kunnen worden, kijkt u dus eerst even op de website van de desbetreffende adviseur wat de eventuele kosten zullen zijn.