Uitvaartverzekering: waar afsluiten?

De uitvaartverzekering: waar kan ik die het best afsluiten? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. Dat begrijpen we goed, omdat het voor velen lastige materie is. U heeft de keuze uit een kapitaalpolis en een naturaverzekering. Vervolgens kunt u kiezen uit een aantal verschillende verzekeraars. Ze geven allemaal aan de beste polis te bieden voor de laagste premie. Hoe en waar kunt u de beste uitvaartverzekering afsluiten? We maken het u in een paar stappen graag een beetje gemakkelijker.

Online informeren en uitvaartverzekeringen vergelijken

Het internet heeft het afsluiten van een uitvaartverzekering een stuk gemakkelijker gemaakt. U hoeft nu niet langer afspraken te maken of brochures aan te vragen bij de verschillende verzekeraars (zo ging dat vroeger). In plaats daarvan kunt u online bijvoorbeeld de algemene informatie over uitvaartverzekeringen lezen. We zorgen er daarmee graag voor dat u in ieder geval een goede basis heeft. Aan de hand van die informatie kunt u een beeld krijgen wat de polissen te bieden hebben en waarom het verstandig is om die af te sluiten.

Waar kunt u zich dus informeren over de uitvaartverzekering? Dat is online. Tevens online heeft u de kans om verschillende polissen met elkaar te vergelijken. Richt u bij voorkeur eerst op de keuze tussen een kapitaalverzekering of een naturaverzekering.
Zodra u daar een keuze uit heeft gemaakt wordt het aanbod al een stuk kleiner, waardoor het gemakkelijker wordt om die vervolgens op de juiste plaats af te sluiten.

Waar u de uitvaartverzekering het best kunt afsluiten hangt wat dat betreft sterk af van uw wensen. Dat klinkt vaag, maar valt concreet te maken aan de hand van een voorbeeld.
Stel dat u er vooral voor wilt zorgen dat uw nabestaanden geen omkijken hebben naar uw uitvaart. Kies dan een uitvaartverzekering waarbij u op voorhand precies kunt aangeven wat u wilt. De verzekeraar zorgt voor een natura uitvaart, waarbij al uw wensen worden doorgevoerd.

Wilt u uw nabestaanden aangeven wat uw laatste wensen zijn, zodat zij de uitvaart kunnen plannen met een uitvaartverzorger? Dan kunt u de uitvaartverzekering beter afsluiten bij een verzekeraar voor een kapitaalpolis. In de beide gevallen kunt u daarvoor gewoon online terecht.

Keuze voor een uitvaartverzekeraar

Het directe antwoord op de vraag ‘waar u de uitvaartverzekering het best kunt afsluiten’? Online. Door u eerst goed te informeren over de verschillende polissen die er beschikbaar zijn en daar vervolgens online een keuze uit te maken. We hebben de verschillende verzekeraars voor u op een rij gezet.

Bekijk hun aanbod en gebruik onze blogs met informatie voor een goede vergelijking.
Vervolgens kunt u online een van de uitvaartverzekeringen afsluiten. Op die manier kunt u direct uw eigen gegevens doorgeven en meteen gebruik gaan maken van de polis. Eenvoudig en voordelig, zodat u een scherpe premie betaalt voor de uitvaartpolis die u heeft gekozen.

Monuta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
DELA

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Nee

Premielooptijd

Levenslang

€7,99

Bekijken
Yarden

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 21 jaar

Premielooptijd

Tot 85 jaar

€9,79

Bekijken
Ardanta

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,73

* Bekijken
PC Uitvaart

Verzekerd bedrag

€8.000

Kinderen gratis

Tot 18 jaar

Premielooptijd

Tot 80 jaar

€9,79

* Bekijken