5 tips voor een uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten dan kunt u wel enkele tips gebruiken. Het is namelijk niet iets wat u geregeld zult doen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering doet u als u het goed doet ook maar eenmaal in uw leven. We hebben daarom wat tips verzameld waar u wellicht iets mee kunt. Veel mensen lopen namelijk tegen dezelfde punten aan en hebben dezelfde vragen.

Tip 1. Bestudeer de voorwaarden

Het is bij het afsluiten van een verzekering verleidelijk om alleen naar de premie te kijken. Eigenlijk best vreemd als u namelijk meubels voor uw huis koopt of een nieuwe auto dan kijkt u ook niet alleen naar de prijs, maar is de kwaliteit vaak veel belangrijker. Hetzelfde zou moeten gelden voor het afsluiten van een verzekering. En een uitvaartverzekering is niet zomaar een verzekering, het is de verzekering die de kosten van uw uitvaart dekt.

U voorkomt hiermee dat uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achter zullen blijven. Bestudeer de voorwaarden dus goed, hiermee zorgt u ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan. Want wat is er verzekerd? Hoelang dient u premie te betalen? Zijn uw kinderen gratis meeverzekerd? En zo zijn er nog veel vragen die beantwoord worden als u de voorwaarden goed doorneemt.

Tip 2. Weet wat u wilt

Net als met zoveel dingen in het leven is het handig als u weet wat u wilt. Hiermee bedoelen we dat voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten het scheelt als u uw uitvaartwensen al op papier heeft staan. Er is namelijk een verschil tussen begraven of cremeren. Een begrafenis is doorgaans duurder dan een crematie, u krijgt namelijk te maken met een ander soort kist, grafkosten en andere bijkomende kosten. Maar ook zonder deze belangrijke keuzes zijn er nog genoeg opties die uw uitvaart duurder kunnen maken.

Als u namelijk een heel uitgebreide uitvaart wenst dan zult u logischerwijs meer moeten betalen dan dat u een simpele uitvaart wilt. Door uw uitvaart wensen al vast op te schrijven kunt u makkelijker de juiste keuze maken bij het afsluiten van de uitvaartverzekering. Bovendien is het voor de nabestaanden veel makkelijker als zij niet alles nog hoeven uit te zoeken als u bent overleden.

Tip 3. Welk soort uitvaartverzekering

Als u weet wat u ongeveer wilt, is het ook makkelijker te bepalen welk soort uitvaartverzekering u beter kunt afsluiten. Als u een verzekering wilt afsluiten waar de producten en diensten van uw uitvaart zijn verzekerd dan is de natura verzekering een prima optie.

Hierbij hoeven de nabestaanden weinig te regelen en wordt uw uitvaart helemaal naar uw wens uitgevoerd. Bij de kapitaal verzekering bouwt u door premie te betalen een kapitaal op waarmee de nabestaanden uw uitvaart kunnen regelen. We leggen de nadruk op kunnen omdat met het uit te keren kapitaal ook andere dingen gedaan mogen worden, het is namelijk niet verplicht om met het geld uw uitvaart te verzorgen. De keuzevrijheid is met de kapitaal verzekering wel groot.

Tip 4. Kies de juiste uitvaartverzekeraar

De juiste uitvaartverzekeraar, welke is dat? In Nederland zijn niet heel veel uitvaartverzekeraars actief. Wel zijn deze verzekeraars al langere tijd actief in de uitvaartbranche. U sluit dus altijd een uitvaartverzekering af bij een verzekeraar met vele jaren ervaring. Veel mensen gaan af op eerdere ervaringen met een bepaalde verzekeraar.

Het kan zijn dat u goede ervaringen hebt opgedaan met een bepaalde uitvaartverzekeraar. Het kan ook zijn dat u een bepaalde uitvaartverzekering wilt afsluiten welke niet door alle uitvaartverzekeraars wordt aangeboden. Niet alle uitvaartverzekeraars bieden bijvoorbeeld een natura verzekering aan, als u dus een natura verzekering wilt afsluiten dan vallen er verzekeraars af. Desondanks blijven er altijd enkele over, deze zult u met elkaar moeten vergelijken.

Tip 5. Vergelijk de uitvaartverzekeringen

Als u bovenstaande tips over het afsluiten van een uitvaartverzekering heeft doorgenomen dan kunnen we nog 1 ding zeggen. Vergelijk de uitvaartverzekeringen met elkaar. Bij het vergelijken let u op de premie en de voorwaarden. De premie zal niet heel veel verschillen, maar de voorwaarden kunnen doorslaggevend zijn.

En wat voor de één een goede en misschien goedkope uitvaartverzekering is dat hoeft voor u niet zo te zijn. De premie wordt namelijk voor een groot gedeelte bepaald door uw leeftijd. Als u namelijk op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan betaald u altijd meer premie dan dat u dit op jongere leeftijd had gedaan.
Hopelijk heeft u wat aan deze 5 tips. Neem altijd de tijd voor het afsluiten van een uitvaartverzekering, het is namelijk een eenmalige bezigheid. En door de juiste uitvaartverzekering af te sluiten krijgt u de uitvaart die u wenst.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m