Op welke leeftijd afsluiten?

Uitvaartverzekeraars gebruiken de jaren van leven om voldoende kapitaal op te bouwen, waarmee ze de uitvaart uiteindelijk kunnen betalen. Het is daarom verstandig om al jong een polis af te sluiten. De premie per jaar of per maand kan dan laag zijn, terwijl er toch voldoende kapitaal beschikbaar is voor een goede dekking.

Het antwoord op de vraag ‘op welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?’ Is wat dat betreft eenvoudig: vanaf een zo jong mogelijke leeftijd. Op hoge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten is altijd duurder.

Uitvaartverzekering voor kinderen

Kinderen zijn bij veel van de uitvaartverzekeraars gewoon gratis meeverzekerd. Dat betekent dat u die er meteen bij kunt zetten op de polis. Zouden ze onverhoopt komen te overlijden? Dan volgt er in ieder geval niet nog eens een financiële klap bovenop de emotionele. Wat dat betreft is het verstandig om ook de kinderen mee te nemen in de vergelijking van de uitvaartverzekeraars.
Tot hun 18e of 21e zijn kinderen vaak gratis meeverzekerd. Tot hun 25e is het veelal mogelijk om een goedkope polis af te sluiten. Er is dan sprake van een risicoverzekering in plaats van een spaarverzekering. Dat betekent een lage premie met een hoge onverhoopte uitkering.

Polis op jonge leeftijd

Zodra de kinderen 25 worden (of al eerder bij sommige uitvaartverzekeraars) wordt het tijd om hen een eigen polis te geven. Door dat al meteen op die datum te doen voorkomt u eenvoudig dat ze uiteindelijk te laat zijn met hun uitvaartverzekering.
Het is op die jonge leeftijd nog een goedkope uitvaartverzekering. Dit hoeft maximaal een paar euro per maand te kosten, waardoor de kosten zelfs per jaar niet veel hoger uitkomen dan een paar tientjes.

Op die manier is het voordelig om een uitvaartverzekering af te sluiten op jonge leeftijd. Des te langer u daarmee zou wachten, des te hoger ook de premie per maand en uiteindelijk ook per jaar zou zijn. Het is daarom de moeite waard om zo vroeg mogelijk na te denken over de uitvaartverzekeraars en hun polissen, ook al voelt het wellicht vreemd om daar al mee bezig te zijn.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Benieuwd waar u de uitvaartverzekeraars met elkaar kunt vergelijken? Online werkt dit het meest gemakkelijk. We helpen u er graag mee op weg, bijvoorbeeld om op relatief jonge leeftijd al na te gaan welke polissen er beschikbaar zijn en hoe die zich tot elkaar verhouden. Het is uiteraard niet verplicht om dat al bij 25 jaar te doen, maar hoe jonger hoe beter.