Offerte opvragen bij uitvaartverzekeraar

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is voor veel mensen iets waar ze zich niet graag mee bezig houden. Men verdiept zich niet graag in de uitvaart terwijl het wel erg belangrijk is. Doordat men zich niet verdiept in het afsluiten van een uitvaartverzekering weten ze vaak niet waar ze zich moeten verzekeren en al helemaal niet met welke verzekering. Er komen namelijk nogal wat vragen op u af als u besluit een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is belangrijk dat nadat u een keuze heeft gemaakt u een offerte op gaat vragen bij de uitvaartverzekeraar zodat u weet wat de voorwaarden en de kosten zullen zijn. Het opvragen van een offerte is overigens geheel vrijblijvend.

Offerte uitvaartverzekering

Door u te verdiepen in de verschillende uitvaartverzekeringen komt u er al snel achter welke uitvaartverzekeraars er over blijven om aan u wensen met betrekking tot uw uitvaart te voldoen. Niet iedere uitvaartverzekeraar biedt namelijk alle verzekeringsvormen aan. Bij de ene uitvaartverzekeraar kunt u terecht voor een kapitaal verzekering en bij de andere voor de natura verzekering.
Er zijn maar enkele verzekeraars waar u voor beide uitvaartverzekeringen terecht kunt. Dit maakt de keuze voor een uitvaartverzekeraar er wel een stuk makkelijker op. Als u een keuze heeft gemaakt voor de verzekering welke u wilt afsluiten en daarbij een verzekeraar heeft gevonden dan kunt u een offerte opvragen. De offerte zal u per post of email worden toegezonden. Zo kunt u de premie en de voorwaarden rustig op uw gemak doornemen. Houdt u er wel rekening mee dat de offerte niet onbeperkt houdbaar zal zijn. In de meeste gevallen zal de offerte tot 14 dagen na het toesturen geldig blijven. Na deze periode kan u niet meer ingaan op deze offerte, u kunt natuurlijk wel een nieuwe offerte opvragen.

Uitvaartverzekering vergelijken en afsluiten

Als u meerdere offertes heeft aangevraagd wat wel verstandig is dan kunt u aan de hand van de offertes een definitieve keuze maken nadat u de offertes heeft vergeleken. Bij het vergelijken van de uitvaartverzekeringen moet u niet alleen naar de premie kijken maar ook de voorwaarden van een uitvaartverzekering zijn erg belangrijk. Let er ook goed op dat u een uitvaartverzekering afsluit welke al kosten dekt. Als u namelijk bent onderverzekerd dan zullen de nabestaanden de rekening gepresenteerd krijgen.
Indien u een uitvaartverzekeraar heeft gevonden welke aan uw wensen voldoet dan tekent u de offerte en stuurt deze retour. Na enkele dagen zult u bericht ontvangen van de uitvaartverzekeraar.
Als blijkt dat u toch niet tevreden bent met de uitvaartverzekering welke u heeft afgesloten dan kunt u deze altijd nog annuleren binnen een periode van 30 dagen. U heeft namelijk altijd een minimale bedenktijd van 30 dagen.
[uncode_block id=”5351″]