Kapitaal uitvaartverzekering

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering komt u er al snel achter dat er meer mogelijkheden zijn dan dat u zich vooraf zou kunnen bedenken. Zo zijn er meerdere soorten uitvaartverzekeringen, een kapitaalverzekering afsluiten is één van die mogelijkheden. Maar welke voorwaarden zijn er verbonden aan het afsluiten van een kapitaalverzekering?

Kapitaalverzekering

Als u een kapitaalverzekering afsluit dan sluit u een uitvaartverzekering af waarbij u een kapitaal opbouwt zolang u premie betaald. Door iedere maand de premie te betalen zal u op een gegeven moment voldoende hebben opgebouwd om uw uitvaart mee te bekostigen. Het opgebouwde kapitaal zal worden uitgekeerd nadat u bent overleden. U kunt zelf aangeven wie het geld wat zal worden uitgekeerd gaat ontvangen. U moet zich wel realiseren dat degene die het kapitaal ontvangt niet verplicht is om dit bedrag aan uw uitvaart uit te geven.

Uitvaart verzorgen

Als u een kapitaalverzekering gaat afsluiten dan zullen de nabestaanden zelf een uitvaartverzorger moeten aanstellen welke uw uitvaart gaat verzorgen. U zult begrijpen dat bij de kapitaalverzekering meer komt kijken dan dat u een natura verzekering zou afsluiten. Bij de natura uitvaartverzekering zal nadat de uitvaartverzekeraar is ingelicht door de nabestaanden dat u bent overleden meteen met het verzorgen van uw uitvaart begonnen worden.

Het is in beide gevallen raadzaam om uw uitvaartwensen duidelijk vast te leggen. Hiermee maakt u het de nabestaanden een heel stuk makkelijker. Bij enkele uitvaartverzekeraars is het mogelijk om uw uitvaartwensen digitaal vast te leggen.

Flexibiliteit

De reden dat veel mensen een kapitaalverzekering afsluiten is dat er met deze uitvaartverzekering een grote mate van flexibiliteit is. Dit komt doordat met het uit te keren kapitaal de uitvaart helemaal naar wens kan worden uitgevoerd.

Uitvaartverzekeraars

Als u een kapitaalverzekering wilt afsluiten dan kan dit helaas niet bij alle uitvaartverzekeraars. Als u eenmaal enkele uitvaartverzekeraars heeft gevonden dan blijft het verstandig om de uitvaartverzekeraars te vergelijken. U zult zien dat er qua voorwaarden en premies grote verschillen zitten tussen de uitvaartverzekeraars.

U kunt ook naast uw natura verzekering nog een kapitaalverzekering afsluiten. U doet dit dan om de extra wensen mee te bekostigen.

Conclusie

Als u de maximale vrijheid wat betreft uw uitvaart wenst dan is de kapitaalverzekering voor u een prima uitvaartverzekering. Als u echter meer waarde hecht aan het feit dat uw nabestaanden minder hoeven te regelen dan zou u kunnen overwegen om een natura uitvaartverzekering af te sluiten. Uw keuze zal ook mede worden bepaald door de wensen welke u heeft met betrekking tot uw uitvaart. Daarom is het belangrijk om deze voor uzelf alvast op papier te zetten.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 9,67€ 8,000
DELA uitvaartverzekering€ 7,99€ 8,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 9,73€ 8,000
Yarden uitvaartverzekering€ 9,10€ 8,000

De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.