Te hoge premie uitvaartverzekering

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is iets waar we niet iedere dag bij stilstaan maar het is wel belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. U wilt immers niet dat uw nabestaanden met de kosten voor uw uitvaart achter zullen blijven. Een uitvaart kost ongeveer 10.000 euro een behoorlijk hoog bedrag dus. Door u bijtijds te verzekeren voor deze kosten voorkomt u een te hoge premie voor de uitvaartverzekering.

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten

Het beste is om zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten. De premie welke u dan betaald is een stuk lager dan dat u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. De meeste mensen sluiten op latere leeftijd een uitvaartverzekering af en krijgen te maken met een te hoge premie. Iemand van 25 jaar zal een lagere premie betalen dan iemand van 65 jaar. De reden hiervoor is dat de kans dat een ouder iemand komt te overlijden een stuk groter is en de verzekeraar wil dit risico dekken. Als u op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluit dan zult u over de hele periode een lage premie betalen voor uw uitvaartverzekering.

Als u eenmaal een uitvaartverzekering heeft afgesloten en u betaald iedere maand de premie dan zal de verzekering geldig blijven tot het moment dat u komt te overlijden. In de meeste gevallen zult u niet uw hele leven premie moeten betalen dit is afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag en de leeftijd waarop u de verzekering heeft afgesloten. Over het algemeen betaald u 30 jaar premie voor een verzekerd bedrag van 10.000 euro. Als u de uitvaartverzekering sneller wilt afbetalen dan is dat meestal ook mogelijk alleen gaat dan de maandelijkse premie wel omhoog.

Er zijn wel verzekeraars waar u levenslang premie dient te betalen of tot een vooraf besproken leeftijd.

Voorwaarden uitvaartverzekering

Het is belangrijk om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering de voorwaarden goed door te lezen. Op deze manier voorkomt u dat u een te hoge premie betaald. Zeker als u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten is het verstandig om de verzekeraars goed te vergelijken er zijn namelijk ook verzekeraars waar u op oudere leeftijd niet meer geaccepteerd zal worden. Of er gelden Carenzjaren wat betekent dat als u in deze jaren komt te overlijden er niet volledig of helemaal niet wordt uitgekeerd door de verzekeraar.