Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte

Bent u ziek en wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Bij ziekte een uitvaartverzekering afsluiten zal in de meeste gevallen geen problemen opleveren maar er zijn wel een aantal punten waar u rekening mee dient te houden. De meeste uitvaartverzekeraars zullen bij ziekte een hogere premie berekenen en in bepaalde gevallen kan de verzekeraar besluiten u niet te accepteren. Dit laatste is alleen het geval als de verzekeraar het risico niet wil nemen en bang is dat er niet genoeg premie betaald zal worden om uw uitvaart mee te organiseren. Als u op latere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten zult u ook een hogere premie betalen of in bepaalde gevallen zal de verzekeraar u ook kunnen weigeren.

Acceptatieplicht

Het is in Nederland niet verplicht voor de verzekeraars om u als klant te accepteren, er geldt dus geen acceptatieplicht. De verzekeraar mag dus zelf bepalen om u als klant te accepteren. Indien u ziek bent of een handicap heeft dan kan het risico op vroegtijdig overlijden voor de verzekeraar te hoog zijn waardoor deze u zou kunnen weigeren. De verzekeraar is er bij gebaat dat u op latere leeftijd komt te overlijden omdat dan de uitvaart in de meeste gevallen geheel betaald is. Als een klant vroegtijdig komt te overlijden dan zal dit de uitvaartverzekeraar geld kosten.

Altijd een medische keuring?

Moet u bij het afsluiten van een uitvaartverzekering altijd een medische keuring ondergaan? Nee u hoeft niet altijd een medische keuring te ondergaan. Omdat enkele uitvaartverzekeraars willen dat iedereen zich tegen de kosten van een uitvaart moet kunnen verzekeren laten ze de medische keuring achterwege. Als er geen medische keuring zal worden uitgevoerd dan heeft u ook met ziekte of een handicap de mogelijkheid om bij de desbetreffende verzekeraar een uitvaartverzekering af te sluiten. Doordat u bij ziekte een uitvaartverzekering afsluit voorkomt u dat uw nabestaanden later met de kosten van uw uitvaart achter blijven. U moet wel even uitvinden bij welke verzekeraar er geen medische keuring zal worden uitgevoerd.

VerzekeraarPremieVerzekerd
Monuta uitvaartverzekering€ 9,67€ 8,000
DELA uitvaartverzekering€ 7,99€ 8,000
Ardanta uitvaartverzekering€ 9,73€ 8,000
Yarden uitvaartverzekering€ 9,10€ 8,000

De premie is per maand en voor een persoon van 18 jaar.