Waar een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering in Nederland afsluiten is een vrij normale zaak. De meeste mensen weten wel dat ze voor de kosten van hun uitvaart een uitvaartverzekering moeten afsluiten. Maar moet u bij Monuta uitvaartverzekeringen, Axent, DELA, Ardanta of Nuvema uw uitvaartverzekering afsluiten?

Uitvaartverzekeraars

Bij welke uitvaartverzekeraar u het beste een uitvaartverzekering kunt afsluiten dat is helemaal afhankelijk van uw wensen met betrekking tot uw uitvaart. Wilt u een natura of een kapitaal verzekering afsluiten? Bij een natura verzekering zullen de producten en diensten voor uw uitvaart verzekerd zijn en bij een kapitaal verzekering zullen uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd krijgen.

Met dit geldbedrag kunnen zij uw uitvaart bekostigen. Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor een type uitvaartverzekering dan zult u zien dat er al bepaalde verzekeraars af zullen vallen. Niet alle uitvaartverzekeraars bieden bijvoorbeeld een natura verzekering aan.
Binnen een bepaald soort uitvaartverzekering zult u op de premie en de voorwaarden gaan vergelijken. Wij kunnen niet zeggen welke uitvaartverzekeraar de goedkoopste uitvaartverzekering aanbiedt. U persoonlijke situatie heeft namelijk invloed op de premie welke u gaat betalen.

Uw leeftijd is een belangrijke factor als het gaat om de hoogte van uw premie. Hoe ouder u bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering hoe meer premie u gaat betalen. Het is dus verstandig om op jongere leeftijd al een uitvaartverzekering af te sluiten.

Niet verzekerd wat dan?

Een uitvaartverzekering is in Nederland niet verplicht. Maar de gevolgen van geen uitvaartverzekering afsluiten zijn wel erg vervelend. Als u namelijk geen uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zullen uw nabestaanden met de kosten van uw uitvaart achter blijven. Een gemiddelde uitvaart kost in Nederland rond de 7000 euro dus dit is een behoorlijk bedrag. En dit zal dan door uw nabestaanden betaald moeten worden.

Premie uitvaartverzekering

Als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zal dat u in de meeste gevallen niet zo veel kosten. Bij zowel DELA, Yarden, Monuta, Nuvema of Axent kunt u zich al verzekeren tegen de kosten van uw uitvaart voor enkele euro’s per maand. U kunt de premie betalen per maand, kwartaal of voor een jaar. Hoe langer de periode is waarover u premie betaald hoe goedkoper deze meestal is.

Begraven of cremeren

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering is het handig als u al weet of u begraven of gecremeerd wilt worden. Als u dit namelijk al weet dan kunt u een globale berekening maken voor de kosten van uw uitvaart. Met de kostencalculator hier beneden kunt u met enkele muisklikken een globale kostenberekening van uw uitvaart inzien. Ook kunt u meteen een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta uitvaartverzekeringen, Axent, DELA, Ardanta en Nuvema.