5 Tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet zo moeilijk en tegenwoordig al helemaal niet. U sluit een uitvaartverzekering binnen 10 minuten online af. Maar wij willen u toch 5 tips geven om een uitvaartverzekering af te sluiten welke aansluit bij uw wensen. Een uitvaartverzekering afsluiten doet u als het goed is namelijk maar één keer in uw leven.

Tip 1: Bepaal uw uitvaartwensen

Allereerst zult u op papier moeten zetten wat uw uitvaartwensen zijn. Dat is handig bij het afsluiten van een uitvaartverzekering maar ook voor uw nabestaanden is dit een stuk aangenamer.

  • Wilt u begraven of gecremeerd worden?
  • Wilt u een uitgebreide uitvaart of wilt u het simpel houden?

Dit zijn nog maar twee vragen welke u kunt beantwoorden. Aan de hand daarvan zult u uitkomen bij de soort uitvaartverzekering welke aansluit bij uw wensen. De natura verzekering of de kapitaalverzekering zijn twee soorten verzekeringen waar u een keuze uit kunt maken.

Tip 2: Vergelijk de uitvaartverzekeraars

Als u weet wat u wilt dan zult u zien dat er meerdere verzekeraars zijn waar u uw uitvaartverzekering kunt afsluiten. Nu kunt u bij de eerste de beste verzekeraar een verzekering afsluiten maar daarmee komt u misschien niet bij de juiste verzekeraar uit. Let bij het vergelijken vooral op de voorwaarden van de uitvaartverzekering.

En natuurlijk is de premie ook een punt waar u op moet letten maar over het algemeen verschillen de premies niet zo heel erg veel.

Tip 3: Let op de looptijd

De looptijd van de uitvaartverzekering geeft aan tot wanneer u premie verschuldigd bent. Een goedkope maandpremie is leuk maak als u deze premie levenslang moet betalen dan bent u uiteindelijk duurder uit dan dat u tot uw 65ste levensjaar een iets duurdere premie betaald. Even rekenen dus en u zult merken dat dit veel geld kan besparen.

Tip 4: Sluit zo snel mogelijk een uitvaartverzekering af

Door op jongere leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten is de premie een stuk lager dan dat u op oudere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit. Het kan zelfs zo zijn dat u na een bepaalde leeftijd helemaal niet meer geaccepteerd wordt bij enkele verzekeraars.

Tip 5: Zorg ervoor dat u niet onderverzekerd bent

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig al snel 7000 euro. Als u een uitvaartverzekering heeft afgesloten dan zult u dus geregeld uw polis even tegen het licht moeten houden om te kijken of deze de kosten van uw uitvaart nog wel zal dekken. Het beste kunt u een uitvaartverzekering met indexatie afsluiten.

Bij een dergelijke verzekering zult u nooit onderverzekerd zijn, de premie zal wel jaarlijks iets stijgen maar u komt niet voor verrassingen te staan.

Als u niet of te laag verzekerd bent dan zullen uw nabestaanden moeten bijspringen en dit is niet iets wat u zou willen.

Als u deze 5 tips volgt en een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan zult u goed voorbereid zijn en de uitvaartverzekering afsluiten welke aan uw wensen voldoet.

DELA

9.0

review DELA

Verzekerd bedrag

€9.200

Leeftijd

30 jarige

9,58 p/m

Monuta

9.0

review Monuta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

11,87 p/m

Ardanta

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,84 p/m

PC Uitvaart

8.3

review Ardanta

Verzekerd bedrag

€9.000

Leeftijd

30 jarige

13,85 p/m